Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.08.12 00:30

Ledige skal have målrettet uddannelse

Ledige skal have målrettet uddannelse
De ledige skal have målrettet uddannelse i stedet for selvvalgt uddannelse. Jobrotationsordningen skal udbredes til det private arbejdsmarked. Og ufaglærte ledige over 30 år skal i en periode have ret til ordinær uddannelse med særlig ydelse – fx dobbelt SU-klip eller kontanthjælpssats.

Sådan lyder tre ud af seks forslag fra KL, der skal afbøde konsekvenserne for ledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet pr. 1. januar 2013 og som kan hjælpe ledige, der allerede har mistet deres dagpengeret.

”Vi er nødt til at få alle gode initiativer i spil, der kan afhjælpe konsekvenserne af, at dagpengeperioden bliver afkortet. Det afgørende for kommunerne er, at initiativerne bliver ubureaukratiske og giver plads til en individuel indsats, hvor vi kan tage udgangspunkt i den enkelte lediges behov,” siger KL’s formand Erik Nielsen.

KL mener bl.a., at der skal iværksættes en intensiv uddannelsesindsats for forsikrede ledige, fx i det sidste halve år inden dagpengeperioden udløber.

”Det handler først og fremmest om at få den ledige i job. Derfor mener vi, at det tá-selv-bord der giver ret til seks ugers selvvalgt uddannelse skal ryddes og erstattes med målrettet uddannelse. På den måde kan vi i højere grad sikre, at de penge der anvendes på uddannelse af forsikrede ledige reelt bidrager til, at folk kommer i arbejde,” siger Erik Nielsen.

KL foreslår, at ca. 300 mio. kr. ud af de godt 500 mio. kr., som i dag anvendes på selvvalgt uddannelse omlægges, så de i stedet anvendes til en målrettet uddannelsesindsats.

Kommunerne har allerede et stort fokus på, hvordan de kan hjælpe forsikrede ledige i den sidste del af dagpengeperioden, fx med brancheskift. Det sker fx gennem kompetenceudvikling, virksomhedspraktikker og løntilskud, som kan åbne nye døre for de ledige. Men det er afgørende, at alle bidrager til indsatsen over for langtidsledige.

”Medarbejderne i jobcentrene sidder ikke på deres hænder. Men ligeså vel som jobcentrene ikke skaber arbejdsløshed, så kan de heller ikke løse arbejdsløshed. Jobcentret kan formidle et job til en ledig og sætte vedkommende sammen med en virksomhed. Så det er afgørende, at alle parter - såvel de private arbejdsgivere, a-kasserne, Folketinget og kommunerne - arbejder for at intensivere processen for de her mennesker,” siger Erik Nielsen.

Læs mere om KL’s initiativer i pdf'en her på siden.

Yderligere oplysninger og kommentarer fra KL’s formand fås via pressekonsulent Trine Søndergaard, tlf. 3370-3333, trs@kl.dk  

Se alle artikler i temaet

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes