Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

26.08.12 11:23

KL advarer mod at skære i kommunal aktivering

KL advarer mod at skære i kommunal aktivering
Det er en meget dårlig idé at finansiere mere uddannelse til ledige ved at skære i kommunernes aktiveringsindsats, siger KL's formand i en kommentar til regeringens finanslovsforslag.

Det er fint, at regeringen vil bruge en halv milliard på at etablere en uddannelsespulje til arbejdsløse, som regeringen foreslår i sit finanslovsforslag for 2013. Men det er en meget dårlig idé, når regeringen vil finansiere dette løft ved at beskære kommunernes aktiveringsindsats.

I stedet bør man finde pengene ved at skære i retten til selvvalgt uddannelse, mener KL.

”Det er en god idé med en pulje til målrettet uddannelse, der kan hjælpe den ufaglærte ledige tilbage i job. Det har KL selv foreslået som et centralt initiativ i kampen mod arbejdsløsheden.”

”Men det virker ikke helt gennemtænkt at finansiere dette ved at skære ned på den kommunale aktiveringsindsats. Det vil uvægerligt svække mange af de beskæftigelsesrettede tilbud, der i dag hjælper ledige tilbage på arbejdsmarkedet,” siger KL’s formand Erik Nielsen.

”Hvis finansieringen skal ske gennem omprioritering, bør det i stedet ske fra de aktiviteter, hvor effekten i dag er mindst. Og her vil det være oplagt at rydde op i det tag-selv-bord, der i dag giver ret til seks ugers selvvalgt uddannelse, som ikke nødvendigvis har et konkret, jobmæssigt sigte,” siger Erik Nielsen.

”På den måde kan vi i højere grad sikre, at de penge, der anvendes på uddannelse af ledige, reelt bidrager til, at folk kommer i arbejde,” siger Erik Nielsen.

KL fremlagde lørdag seks konkrete forslag, der skal hjælpe de ledige, der står til fra nytår at ryge ud af dagpengesystemet.

Et af KL’s forslag er netop, at ca. 300 mio. kr. ud af de godt 500 mio. kr., som i dag anvendes på selvvalgt uddannelse, omlægges, så de i stedet anvendes til en målrettet uddannelsesindsats.

Yderligere oplysninger i KL hos pressechef Jonas Heltberg, 3370-3333, jhe@kl.dk

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes