Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.08.12 15:10

KL: Vi skal løfte i flok over for langtidsledige

KL: Vi skal løfte i flok over for langtidsledige
”Det er en række gode initiativer, der nu er taget for at hjælpe ledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet efter nytår. Kommunerne er indstillet på at gøre en ekstra indsats for disse ledige. Men resultatet afhænger af, at alle arbejdsmarkedets parter løfter opgaven i fællesskab.”

Sådan lyder meldingen fra KL’s formand Erik Nielsen oven på den aftale, som KL i dag har indgået med regeringen, LO, DA, AC, FTF og A-kassernes Samvirke. Aftalens initiativer går på at hjælpe ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge.

Der etableres bl.a. et jobberedskab i a-kasser og jobcentre, hvor en række medarbejdere dedikeres til indsatsen for ledige, som står til at falde ud af systemet. Aftalen indebærer også, at de ledige, som henvender sig til beredskabet, har ret til jobhjælp i form af jobformidling og jobsøgningsstøtte, evt. suppleret af hjælp til at komme i jobrotation, voksenlærlingeforløb og opkvalificeringsjob. Der er afsat 332 mio. kr. i 2012 og 2013 til indsatsen.

”Initiativerne ligger helt i tråd med den indsats, som kommunerne allerede i dag har over for ledige. Vi er enige i, at det er de rette initiativer, og er naturligvis tilfredse med, at der er afsat penge til indsatsen. Men vi har tydeliggjort over for regeringen, at indsatsen kun lykkes, hvis midlerne går til de ledige og ikke til bureaukrati, der går ud på at tjekke, om kommunerne nu også har leveret varen,” siger Erik Nielsen.

KL understreger, at kommunerne er klar til at intensivere indsatsen over for disse ledige, men gør det også klart, at ikke alt er løst med en akutpakke. Selv med denne ekstra indsats vil der være ledige, som falder ud af dagpengesystemet.

”Vi vil gøre alt for, at så få som muligt falder ud af systemet. Men det forudsætter, at alle ansvarlige parter – også lønmodtagere og arbejdsgivere – løfter i samlet flok,” siger Erik Nielsen.

Yderligere oplysninger om aftalens initiativer fås via kontorchef Niels Arendt Nielsen, tlf. 3370-3799, nan@kl.dk. Yderligere kommentarer fra KL’s formand fås via pressekonsulent Trine Søndergaard, tlf. 3370-3333, trs@kl.dk

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes