Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.08.12 15:54

KL: Gode takter i regeringens ungepakke

KL: Gode takter i regeringens ungepakke

Foto: KL

”KL ser meget positivt på, at regeringen nu tager nye skridt til at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden. Vi skal for alt i verden undgå at tabe en hel generation på gulvet. Derfor bakker KL op om alle initiativer, der kan hjælpe unge i uddannelse eller arbejde.”

Sådan siger Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, i en kommentar til den nye ungepakke, som regeringen i dag har lanceret, og som skal hjælpe unge i uddannelse eller job.

Regeringens initiativer lægger bl.a. op til nye brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne og til at styrke eksisterende ordninger som jobrotations-, voksenlærlinge- og videnpilotordningen. Samlet afsættes der 645 mio. kroner til de nye initiativer.

”Jobrotation og voksenlærlingeordningen er gode redskaber, som kommunerne gerne bidrager til at udbrede endnu mere. Det gælder især i den private sektor, som fx næsten ikke bruger jobrotationsordningen. Så det er fint, at det kommer flere penge til de ordninger,” siger Jacob Bundsgaard.

KL ser dog gerne, at regeringen tager yderligere initiativer, der også tager fat på udfordringerne i erhvervsuddannelsessystemet.

Hertil kommer, at KL tidligere bl.a. har peget på, at der er brug for at udvide det såkaldte uddannelsespålæg, så det fremover kan gives til alle unge op til 30 år – uanset om man har forsørgerpligt. I dag kan uddannelsespålægget kun gives til unge op til 25 år uden forsørgerpligt.

”Kommunerne har haft stor succes med uddannelsespålægget til de unge under 25 år. Derfor vil vi gerne kunne udvide det til de 25-29-årige,” siger Jacob Bundsgaard.

Yderligere kommentarer kan fås ved henvendelse til pressekonsulent Trine Søndergaard, tlf. 3370-3333, trs@kl.dk

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes