Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.06.12 11:55

Godt udspil om asylcentre

Godt udspil om asylcentre
”Asylansøgere har brug for bedre forhold og forudsætninger, hvis det skal lykkes at inkludere dem i samfundet. Derfor hilser vi regeringens asyl-udspil velkommen,” siger Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Regeringens udspil lægger op til, at alle asylansøgere, både de afviste og dem, der venter på at få deres sag afgjort, kan flytte ud af asylcentrene og få arbejde. Dog kan asylansøgere på tålt ophold og asylansøgere, der er udvist på grund af kriminalitet, ikke flytte ud af centrene.

Udspillet vurderer, at cirka 40 procent af asylansøgerne, svarende til cirka 1850 personer, kan benytte sig af tilbuddet.

”Jeg er glad for, at regeringen har som ambition, at asylansøgere skal have bedre forudsætninger for at blive inkluderet i samfundet. Mange asylansøgende familier og især børn har det svært i asylcentrene og oplever, at deres liv bliver sat på stand-by. Det giver alvorlige traumer hos nogle mennesker, som i forvejen har nogle grumme oplevelser med i bagagen,” siger Jacob Bundsgaard.

Regeringen lægger op til, at det skal være et krav for at få lov til at flytte ud, at asylansøgerne medvirker til sagens behandling, og hvis ansøgningen om asyl er blevet afvist, skal de medvirke til planlægning af hjemrejsen.

Regeringen opererer med tre muligheder for at flytte ud, men fælles for dem er, at asylansøgere ikke kan tage bopæl i en kommune, der efter integrationsloven ikke skal modtage flygtninge.

”Den nuværende fordeling mellem kommunerne af flygtninge, der har fået asyl, fungerer rigtig godt, og det er derfor positivt, at regeringen sammentænker asylansøgeres muligheder for at flytte ud med integrationslovens bestemmelser om boligplacering,” Jacob Bundsgaard.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes