Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.08.12 14:22

Flere ledige kommer ud af offentlig forsørgelse efter aktivering

Flere ledige kommer ud af offentlig forsørgelse efter aktivering
Flere ledige kommer ud af offentlig forsørgelse efter aktivering, efter at kommunerne har overtaget beskæftigelsesindsatsen. Forskellene på resultaterne mellem regionerne er også blevet mindre, viser KL analyse.

Ugebrevet A4 skriver i dag, at landets jobcentre har blandet succes med aktivering.

Men faktum er, at der har været en betydelig udligning, fra før kommunerne overtog beskæftigelsesopgaven til nu. Forskellen på kommunernes resultater er altså blevet mindre, så forsikrede ledige forskellige steder i landet har fået bedre og mere ens chancer for at komme til at forsørge sig selv. Det viser en analyse fra KL’s analyseenhed.

”Tallene viser tydeligt, at det simpelthen ikke er rigtigt, når det påstås, at der på tværs af beskæftigelsesregioner er enorm forskel på kommunernes resultater. Faktum er, at forskellene på regionsniveau er udlignet sammenlignet med, da indsatsen lå i statsligt regi,” siger Jacob Bundsgaard (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og fortsætter:

”Da kommunerne overtog statens opgaver i jobcentrene 1. august 2009 blev der etableret et enstrenget system. Det gav én indgang til den aktive beskæftigelsesindsats for alle ledige, uanset om de var medlemmer af en a-kasse eller kontanthjælpsmodtagere. Det har givet muligheden for at udvikle beskæftigelsespolitikken i sammenhæng med andre områder i kommunen og dermed skabe sammenhængende forløb for de ledige – og dermed bedre chancer for selvforsørgelse. Nu ser vi de positive resultater.”

Flere bliver selvforsørgende
Analysen viser også og vigtigst, at kommunerne er blevet bedre til at få de ledige fra offentlig forsørgelse til selvforsørgelse, end staten var.

Sandsynligheden for at være selvforsørgende et halvt år efter det første aktiveringsforløb er således steget med knap tre procent-point på landsplan sammenlignet med tidligere, da indsatsen lå i statslig regi.

”På trods af et stramt jobmarked er selvforsørgelsen øget. Krisen har betydet, at antallet af jobåbninger er faldet med næsten 30 procent efter, at kommunerne overtog indsatsen. Alligevel kan vi nu se, at de forsikrede ledige forskellige steder i landet under kommunernes ansvar har fået bedre chancer for at komme til at forsøge sig selv,” siger Jacob Bundsgaard. En del af forklaringen kan være, at unge aktiveres tidligere.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes