Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.03.12 10:30

Fald i førtidspensionerne

Fald i førtidspensionerne

Foto: Colourbox.com

Kommunerne tildeler færre førtidspensioner. Fra 2010 til 2011 er tildelingen af førtidspensioner faldet med 11 procent. KL mener, det skyldes et fokus på alternativer.

Nye tal fra Ankestyrelsen viser, at faldet i tildeling af førtidspensioner for første gang i flere år er faldet.

”Det er forhåbentligt et udtryk for, at færre har behov for en førtidspension. Men jeg tror også, det skyldes et langt større fokus på alternativer til en førtidspension i kommunerne. Det er et godt eksempel på, at når regeringen, Folketinget og den offentlige debat kører, lytter man ude i kommunerne,” siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og borgmester (S) i Rødovre Kommune til Altinget.

Faldet fortsætter
Når man ser på kommunernes budgetter for 2012 ser det ud til, at faldet fortsætter. Kommunerne budgetterer nemlig i 2012 med et fald på 7 procent i udgifterne til førtidspensioner.

”Når kommunerne forventer et fald på 7 procent i udgifterne til førtidspension i 2012, skal man være opmærksom på, om faldet i nye førtidspensioner kommer ud over det forventede fald. Hvis det er en konsekvens af noget andet, er det jo ikke en forbedring for den kommunale økonomi,” siger Erik Nielsen til Altinget.

Fakta: Førtidspension koster samfundet knap 40 milliarder kroner og om året. Der er cirka 240.000 førtidspensioner i Danmark.

 

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes