Indhold

29.01.15 14:39

Ziegler: Et stort ja til samarbejde – uden bindinger på lærernes arbejdstid

Ziegler: Et stort ja til samarbejde – uden bindinger på lærernes arbejdstid

Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaludvalg, gjorde status for de igangværende overenskomstforhandlinger, da han gæstede KL's Børn & Unge Topmøde i Aalborg.

Det går overordnet godt med at realisere folkeskolereformen. Men på de områder, hvor der er udfordringer, vil KL gerne samarbejde med Danmarks Lærerforening, lød budskabet fra Michael Ziegler på KL’s Børn & Unge Topmøde.

”Der er desværre ikke et hurtigt fix eller en app, som man lige kan downloade og så falder det hele på plads for alle folkeskolens ledere, lærere og øvrige medarbejdere. Derfor vil vi fra KL’s side gerne understøtte og inspirere dette udviklingsarbejde i et forpligtende samarbejde med Danmarks Lærerforening.”

Se også

Det var meldingen fra Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, og chefforhandler for de igangværende overenskomstforhandlinger på det kommunale område, da han i dag gæstede KL’s Børn- og Unge Topmøde i Aalborg, hvor over 1800 aktører på børne- og ungeområdet er samlet. Her gav han en status på de igangværende overenskomstforhandlinger, der blev indledt i december.

Udfordringer på lærerområdet

Det er Zieglers oplevelse er, at KL generelt har mødt organisationer, der er indstillet på et fredeligt og konstruktivt forhandlingsforløb. Men han lagde ikke skjul på, at forhandlingerne på lærerområdet også denne gang kan blive udfordrende.

”Anders Bondo udtalte for nylig i et interview i Politiken, at der er en reel risiko for en konflikt på lærerområdet. Han sagde også, at folkeskolen bestemt ikke har brug for en ny konflikt. Det sidste er jeg helt enig med ham i. Der er bestemt ikke behov for en ny konflikt. Tværtimod har folkeskolen behov for tid og ro til at arbejde med de nye rammer og det nye indhold,” sagde Michael Ziegler og kvitterede samtidig alle parter omkring skolen for det hårde og engagerede arbejde med reformen.

Det vil give værdi at samarbejde

Michael Ziegler sagde, at det generelle billede er, at der foregår rigtig meget spændende arbejde omkring reformen ude i kommunerne, men at der også steder, hvor alt endnu ikke er faldet på plads. Her understregede Ziegler, at KL vil understøtte og inspirere dette udviklingsarbejde i et forpligtende samarbejde med Danmarks Lærerforening.

KL vil fx gerne indgå i samarbejder om, hvordan de nye elementer i reformen implementeres ude på skolerne. Og KL vil gerne iværksætte initiativer, der kan styrke dialogen, samarbejdet og arbejdsmiljøet ude på skolerne.

Se også

”Vi tror på, at et sådan samarbejde vil give værdi for lærerne og kommunerne – og ikke mindst for elevernes læring og trivsel. Og derfor har vi fra KL’s side lagt op til at indgå aftale om et sådant samarbejde med lærernes forening, da vi mener, at vi – KL og Danmarks Lærerforening – kan gøre en forskel ved i fællesskab at understøtte det store arbejde, der allerede sker rundt om i kommunerne og på de enkelte skoler,” sagde Michael Ziegler.

Han understregede også, at KL ikke vil genindføre bindinger på, hvad lærernes arbejdstid skal bruges til.

”Med folkeskolereformen er der skabt en ambitiøs plan for udviklingen af folkeskolen, der skal give det nødvendige løft i elevernes læring og trivsel. Den vision kan ikke realiseres, hvis bindingerne på lærernes arbejdstid bliver genindført. Vores grundindstilling ved forhandlingerne med lærerne er derfor et klart nej til at genindføre bindinger på, hvad lærernes arbejdstid skal bruges til – men et stort ja til samarbejde og dialog, der kan være med til at udvikle folkeskolen."

Annonce

Annonce

Annonce