Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.12.07 09:39

Ændret den 01.06.09

Vejledning om aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal træder i kraft den 1. januar 2008. KL og KTO har udarbejdet en vejledning til aftalen, der behandler elementerne i aftalen og giver eksempler på aftalens anvendelse.

Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal er en delimplementering af de trepartsaftaler, der blev aftalt mellem regeringen, KL, Danske Regioner, LO, AC og FTF. 

Se også

KL har indgået enslydende aftaler med KTO og Sundhedskartellet.

Aftalen har til formål, at deltidsansatte får mulighed for at arbejde på fuld tid eller i flere timer.

Aftalen giver deltidsansatte en fortrinsadgang til at søge om ledige timer, når disse opstår som følge af stillingsledighed eller opnormering. Arbejdsgiveren har pligt til at tilbyde de ledige timer til deltidsansatte forinden arbejdsgiveren kan udbyde de ledige timer eksternt eller til andre.

Se også

Den deltidsansatte skal kunne opfylde de sagligt begrundede krav til kvalifikationer og fleksibilitet vedrørende arbejdssted, -tid og –opgaver, som er knyttet til de ledige timer.

Vejledningen behandler blandt andet målgruppen, arbejdsgiverens tilbudspligt, udbud af ledige timer, ansøgning om ledige timer, den konkrete besættelse og konfliktløsning. Endvidere gives eksempler på, hvordan aftalen kan anvendes.

Vejledningen udsendes i en elektronisk version.

Yderligere materiale

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes