Indhold

16.05.17 11:31

Ny kampagne skal tage hånd om mistrivsel på arbejdspladsen

Ny kampagne skal tage hånd om mistrivsel på arbejdspladsen

Kampagnen giver fem enkle råd til kollegaen. Rådene handler bl.a. om, hvordan man holder øje med stress og mistrivsel, spørger ind til og støtter en kollega, der har det svært. Foto: www.mentalsundhed.dk

De fleste af os er i tvivl om, hvad vi kan gøre for at tage hånd om stress og mistrivsel, når vi møder det på arbejdspladsen. Det skal en ny kampagne være med til at lave om på.

’En god kollega gør en forskel’.

Sådan lyder overskriften på en ny kampagne fra partnerskabet ’Sammen om mental sundhed’, som KL er en del af sammen med 32 andre partnere og Sundheds- og Ældreministeriet.

Kampagnen giver fem enkle råd til kollegaen. Rådene handler bl.a. om, hvordan man holder øje med stress og mistrivsel, spørger ind til og støtter en kollega, der har det svært.

”Jeg tror, at mange af os er en smule berøringsangste og derfor undlader at spørge en af vores kolleger, der hænger med hovedet, hvordan de går og har det. Det er ærgerligt, for selvom det i sidste instans er arbejdsgiverne, der har ansvaret for arbejdsmiljøet, så kan vi hver især være med til at tage hånd om stress og mistrivsel på arbejdspladsen ved at være en interesseret og omsorgsfuld kollega,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Kollegakampagnens 5 gode råd 

  1. Bidrag til et godt fællesskab, hvor I jævnligt taler om, hvordan I organiserer arbejdet og orienterer hinanden, så alle oplever, at opgaverne er tydelige og til at klare.
  2. Hold øje med, om nogen udviser tegn på mistrivsel, og om det står på i længere tid. 
  3. Spørg ind, hvis en kollega viser tegn på mistrivsel
  4. Støt op om en kollega, der i en periode har det svært.
  5. Hjælp med at finde vej til løsninger, helst i samarbejde med jeres leder og eventuelt en nøgleperson på arbejdspladsen. I kan også have behov for at få hjælp udefra.

Kampagnen kører i uge 20 på de sociale medier og på websitet www.mentalsundhed.dk. I kampagnen forklares de fem råd bl.a. gennem animationsfilm. Alle råd er samlet og udvalgt fra partnerskabets fælles digitale værktøjskasse, hvor der også er værktøjer, der kan hjælpe en med at føre hvert enkelt råd ud i livet. Værktøjskassen henvender sig både til kollegaer, ledere, nøglepersoner og de, der selv har det svært.