Indhold

15.02.15 22:45

KL indgår forlig med Lærernes Centralorganisation

KL indgår forlig med Lærernes Centralorganisation

KL og LC er enige om, at samarbejde om at understøtte udviklingen i folkeskolen. Overenskomstfornyelsen omfatter derfor en fælles forståelse, der skal bidrage til, at lærere og ledere får en arbejdssituation, der gør, at de kan lykkes med deres opgave. Foto: Colourbox.com

KL og Lærernes Centralorganisation (LC) har søndag aften indgået forlig om en ny overenskomst for lærerne. Forliget understreger, at KL og LC ønsker at samarbejde om at understøtte udviklingen i folkeskolen.

"Jeg er godt tilfreds med, at vi har landet et forlig med Lærernes Centralorganisation her til aften. Og jeg er glad for, at forliget bærer præg af, at kommunerne og lærernes forening er enige om, at vi skal samarbejde om at understøtte udviklingen i folkeskolen. For et godt samarbejde er afgørende for, at vi kan skabe den bedst mulige skole for børnene.”

Se også

Sådan siger Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, efter at han her til aften oven på et intenst og konstruktivt forhandlingsforløb, har indgået forlig om en ny overenskomst for landets ca. 60.000 folkeskolelærere.

Parterne nåede ikke til enighed om en ny arbejdstidsaftale, som Lærernes Centralorganisation ønskede. Derfor reguleres arbejdstiden for lærere ansat i kommunerne stadig ved lov 409, som blev vedtaget af Folketinget efter konflikten i 2013.

”KL har under hele forløbet understreget, at vi ikke vil genindføre bindinger på, hvad lærernes arbejdstid skal bruges til. Men vi forudsætter naturligvis, at der er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skolelederne og lærerne,” siger Michael Ziegler.

Se også

KL og LC er enige om, at samarbejde om at understøtte udviklingen i folkeskolen. Overenskomstfornyelsen omfatter derfor en fælles forståelse, der skal bidrage til, at lærere og ledere får en arbejdssituation, der gør, at de kan lykkes med deres opgave.

”Forståelsen beskriver de muligheder, som ledelser og medarbejdere har for at tilrettelægge skoleåret og dagligdagen på skolerne og konkretiserer blandt andet også muligheden for dialog om tilrettelæggelse af den enkelte lærers opgaver og tid,” siger Michael Ziegler.

Endelig indebærer overenskomstfornyelsen for lærerne en ændring af reglerne om 6. ferieuge, så lærerne får regler svarende til andre kommunalt ansatte. Det vil sige, at lærerne nu får ret til at afholde 6. ferieuge i hele dage.

Se også

Læs forliget i pdf'en nedenfor.

For yderligere oplysninger og kommentarer, kontakt pressekonsulent Trine Søndergaard via KL’s pressevagt, tlf. 3370-3333 eller trs@kl.dk

Yderligere materiale

Annonce

Annonce

Annonce