Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Administration

Siden kommunalreformen har det været forventningen, at kommunerne kan opnå stordriftsfordele og høste gevinster ved administrative effektiviseringer. Undersøgelser viser, at kommunerne er i fuld gang. Eksempelvis gennem tilpasning af bedre arbejdstilrettelæggelse og indkøb, digitalisering mv.

Nyt på området

 • 10.01.13

  De effektive kommuner 2012 og 2013

  Kommunerne har effektiviseret for ca. 2,5 mia. kr. i 2012. Det svarer til mere end 1 pct. af driftsbudgettet. I 2013 har kommunerne sat en endnu mere ambitiøs dagsorden. Det viser KL's undersøgelse af kommunernes effektiviseringsarbejde.

 • 06.02.12

  Nye medarbejdere bydes velkommen med digitalt introduktionskursus

  Hurtig og effektiv introduktion af nye medarbejdere i Silkeborg Kommune.

 • 24.03.11

  Screening af kommunernes administration

  KL igangsætter i 2011 et udviklingsarbejde, der skal gøre det muligt at pege på fordele og ulemper ved forskellige former for organisering af de administrative opgaver på centralt og decentralt niveau. Formålet er udvikle et screeningsværktøj, som kommunen kan bruge til at identificere et eventuelt effektiviseringspotentiale.

Seneste eksempler

 • 10.01.11

  Øget styring og overblik over klager

  Stevns Kommune er i gang med at stramme op på håndtering af klager. Midlerne er en klar og entydig arbejdsgang, en klagedefinition med klagekategorier samt en disciplineret brug af kommunens ESDH-systemer.
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes