Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Det nære sundhedsvæsen

Med søsættelsen af et nyt strategiprojekt om det nære sundhedsvæsen vil KL arbejde for at sætte det nære sundhedsvæsen på den nationale dagsorden. På denne side kan du bl.a. læse om baggrunden for projektet, følge med i projektets aktiviteter, finde nøgletal, kommunale eksempler, analyser og tidligere KL-udspil på området samt følge presseaktiviteten i forbindelse med projektet.

Nyheder

 • Kommunalindsats til borgere med rygproblemer

  Ifølge Sundhedsguiden.dk vil 35-50 pct. af alle danskere opleve rygsmerter i løbet af et år. I Esbjerg kommune har man med et pilotprojekt i sundhedsidræt valgt at forebygge folkesygdommen, og har bl.a. implementeret rygtræning i kommunens idrætsforeninger.

 • Esbjerg-modellen sætter borgeren i fokus

  I Esbjerg har man borgen i fokus, og man har endda udviklet sin helt egen model for at blive endnu bedre til dette. Esbjerg-modellen er funderet indenfor den patientrettede forebyggelse, men vurderes at have potentiale på tværs af målgrupper, faggrupper, forvaltninger, sektorer og endda kontinenter.

 • Tidlig opsporing i hjemmeplejen og på plejecentrene

  Københavns Kommune vil forebygge antallet af indlæggelser. Derfor har kommunen ud-viklet og afprøvet et støtteredskab til plejepersonalet, der kan forebygge indlæggelser. I 2014 videreudvikles og afprøves et redskab (en app), der understøtter tidlig opsporing i både hjemmeplejen og på plejecentrene.

 • Kontante resultater af samarbejde

  Tværfaglig koordineret indsats (TIK) har afkortet sygedagpengeperioden, fået flere tilbage på arbejdsmarkedet og bidraget til samfundsøkonomien. Det startede som et projekt, men er i dag et permanent tilbud i Aarhus Kommune.

 • Tværsektorielt samarbejde om sårbehandling via telemedicin

  Københavns Kommune samarbejder med Bispebjerg Hospital om at kvalitetsudvikle sårbehandling på tværs af sygehus og kommune ved brug af telemedicin.

 • Helhedsindsats for sygedagpengemodtagere med depression

  En helhedsorienteret indsats for sygedagpengemodtagere med depression, der sætter både psykiske og fysiske aspekter hos borgeren i centrum, styrker borgerens velbefindende samt muligheden for at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Yderligere materiale
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes