Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Det nære sundhedsvæsen

Med søsættelsen af et nyt strategiprojekt om det nære sundhedsvæsen vil KL arbejde for at sætte det nære sundhedsvæsen på den nationale dagsorden. På denne side kan du bl.a. læse om baggrunden for projektet, følge med i projektets aktiviteter, finde nøgletal, kommunale eksempler, analyser og tidligere KL-udspil på området samt følge presseaktiviteten i forbindelse med projektet.

Nyheder

 • Praksisplan/sygebesøg

  Den nye overenskomst for Almen Praksis giver mulighed for at decentralisere to ydelser, samtaleterapi og sygebesøg. KKR Sjælland gav de kommunale medlemmer af Praksisplanudvalget mandat til de videre forhandlinger og tiltrådte anbefalingerne.

 • Sygehuse har oprustet massivt med læger og overlæger

  Antallet af overlæger og læger er fra 2001 til 2014 steget markant mere end det øvrige personale på de offentlige sygehuse. Man skal også huske det nære sundhedsvæsen, lyder det fra flere.

 • Sygehuse har oprustet massivt med læger og overlæger

  Antallet af overlæger og læger generelt er fra 2001 til 2014 steget med henholdsvis tre og to gange så meget som det samlede personale på de offentlige sygehuse. Forsker og læger kalder det en naturlig konsekvens af ønsket om hurtigere og bedre behandling på sygehusene, men man skal også huske det nære sundhedsvæsen, der skal stå for plejen og genoptræningen.

 • Debatindlæg: Vi er sammen om sundhed

  Det er nødvendigt, at vi fremover også prioriterer forebyggelse, rehabilitering, pleje og støtte til at styrke egenomsorgen, skriver Egon Fræhr og Anker Boye i et fælles debatindlæg.

 • Debatindlæg: Sammen om sundhed

  Der er behov for en investering i det kommunale sundheds- og ældreområde, hvis det samlede sundhedsvæsen skal styrkes, skriver Niels Hörup og Thomas Adelskov i et fælles indlæg.

 • Danske Regioner og KL: Titusindvis af patienter kan behandles i eget hjem

  Der er klare potentialer i hjemmebehandling af patienter med KOL, viser resultater fra omfattende projekt i Region Nordjylland. Danske Regioner og KL ønsker at udbrede hjemmebehandling – såkaldt telemedicin – til udvalgte patientgrupper.

Yderligere materiale
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes