Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Det nære sundhedsvæsen

Med søsættelsen af et nyt strategiprojekt om det nære sundhedsvæsen vil KL arbejde for at sætte det nære sundhedsvæsen på den nationale dagsorden. På denne side kan du bl.a. læse om baggrunden for projektet, følge med i projektets aktiviteter, finde nøgletal, kommunale eksempler, analyser og tidligere KL-udspil på området samt følge presseaktiviteten i forbindelse med projektet.

Nyheder

 • Flere med plejeerfaring vil inddrage pårørende

  Danskere, der har plejet syge familiemedlemmer, er betydeligt mere positive over for, at pårørende skal inddrages i plejearbedet, end danskere uden erfaringer.

 • Danskerne vil have pårørende til at give en hånd

  60 procent af danskerne mener, at pårørende skal inddrages i den praktiske hjælp til syge familiemedlemmer, mens flere er skeptiske over for at hjælpe med sygeplejen.

 • Danskerne: Pårørende skal hjælpe syge familiemedlemmer

  6 ud af 10 danskere mener, at pårørende skal inddrages i den praktiske hjælp til syge familiemedlemmer. Personlig pleje og sygepleje er der mindre opbakning til. Patientforeninger er glade for, at de pårørende bliver inddraget, men vil have individuelle vurderinger af, hvor meget de kan hjælpe i de enkelte tilfælde.

 • Erfaringer giver mere mod på at hjælpe syge familiemedlemmer

  De danskere, der før har prøvet at pleje syge familiemedlemmer, er betydeligt mere positive over for, at pårørende skal inddrages i plejearbedet. Professor kalder det et spørgsmål om, at det ukendte altid er lidt farligt.

 • Borgmestre har fokus på sundhedshuse

  På tirsdagens ekstraordinære repræsentantskabsmøde i KL om de igangværende økonomiforhandlinger var de delegerede meget optagede af, at der skal investeres kraftigt i sundhedshuse. Og der er behov for en økonomisk indsprøjtning fra staten.

 • Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse

  Formålet med denne analyse er at illustrere betydningen af den nye sygehusstruktur i forhold til borgernes afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse. Det gøres ved at sammenligne afstanden til nærmeste sygehus med akutmodtagelse i hhv. 2011 og i den nye sygehusstruktur, som forventes fuldt implementeret i 2020.

Yderligere materiale
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes