Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Det nære sundhedsvæsen

Med søsættelsen af et nyt strategiprojekt om det nære sundhedsvæsen vil KL arbejde for at sætte det nære sundhedsvæsen på den nationale dagsorden. På denne side kan du bl.a. læse om baggrunden for projektet, følge med i projektets aktiviteter, finde nøgletal, kommunale eksempler, analyser og tidligere KL-udspil på området samt følge presseaktiviteten i forbindelse med projektet.

Nyheder

 • Vægttabshold ”Bliv lettere”

  Høje-Taastrup Kommune tilbød gennem knap ni måneder et vægttabshold for svært overvægtige voksne med sloganet ”Mellem skridt”. Deltagerne havde alle et mål om et hurtigt vægttab, men vægttabskurset indeholdt hverken suppekure, forbud eller kostplaner. Der er taget udgangspunkt i deltagernes egne mål for vægttab samt på dannelse af sociale netværk, hvilket har betydet, at deltagerne har opnået store vægttab, som de lettere har kunnet fastholde.

 • Shared Care i Psykiatrien

  Syv kommuner, er gået sammen i psykiatrisk samarbejde for at øge fokus på brugerinddragelse samt forebyggelse af KOL og type 2 diabetes i psykiatrien. Dette vil de gøre gennem kompetenceudvikling og samarbejde af personale på tværs af sektorer, sundhedsfremmende aktiviteter og ikke mindst ved at spørge brugerne, hvad de selv tror, vil gøre dem sundere og gladere.

 • Sundhed for alle

  Ligesom i andre kommuner viser sundhedsprofilen for Frederiksberg kommune, at jo dårligere socialt stillet borgerne er, desto højere sygelighed og dødelighed har de. Dette har Frederiksberg gennem et nyt tværfagligt samarbejde, etableret i 2012, forsøgt at gøre noget ved.

 • 'Kys det nu det satans liv'

  Livet leves kun en gang, så det er med at gøre sig umage med at få det bedste ud af det. Dette forsøger et nyt initiativ i Hvidovre kommune at give de socialt udsatte borgere en bedre mulighed for.

 • Det gode modtagerforløb

  Allerød kommune har med deres tiltag 'Det gode modtager forløb' skabt en bedre og mere tryg overgang mellem udskrivningen fra hospital og hverdagen i eget hjem.

 • ”Slip Sundheden fri”

  Holstebro og Herning kommune har i samarbejde med Hospitalsenheden Vest og områdets praktiserende læger startet et nyt innovationsprojekt med den catchy titel: Slip Sundheden fri. Projektet har på tværs af forældede normer og kommunegrænser en målsætning om at skabe bedre sammenhæng og øget trykhed for borgerene.

Yderligere materiale
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes