Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

03.08.12 16:05

Videokonference og iPads får deres indtog i Vardes folkeskoler

Videokonference og iPads får deres indtog i Vardes folkeskoler
Varde Kommune og energiselskabet SE har indgået et OPP-samarbejde om interaktiv undervisning. Videokonferencer og brug af iPads skal styrke indlæringen og frigøre ressourcer til individuel vejledning.

Når folkeskoleundervisningen i Varde Kommunes 7. klasser starter den 15. august, så bliver det med videokonference og iPads. Det giver mulighed for, at en lærer også kan undervise klasser på andre skoler via videokonference. De resterende lærere kan så assistere og give særlig vejledning. 

Udover at give undervisningen et løft generelt, er det håbet, at teknik-indtoget kan komme drengene til gode.

”Hvis ikke vi gør noget, så vil arbejdsløsheden for mænd stige markant, mens den falder for kvinderne. Faldet hos kvinderne skyldes klart bedre udannelse, hvilket i dag også kan ses i auditorierne på universiteterne. iPads og interaktiv undervisning gør brug af teknik, som drenge er stærke i," siger Karl Haahr (Lokallisten), formand for børn- og undervisningsudvalget i Varde Kommune.

Forsker finder initiativet interessant
Lektor ved Aalborg Universitet Bente Tobiesen Meyer er til efteråret med i et forskningsprojekt, som har til formål at kigge på virkningerne af iPads i undervisning. Hun er positiv over for initiativet: 

”Det lyder spændende at inddrage iPads i undervisningen, fordi det er en hypermobil teknologi. Det er svært at sige, om det lige vil vække drengene. Jeg har dog snakket med mange lærere, som ser nogle andre elever komme til, når der bliver brugt iPads i undervisningen,” siger hun.

Ikke en spareøvelse
Nogle kunne måske fristes til at tro, at videoundervisningen var en forklædt spareøvelse, men det afviser projektleder og lærer Bjarne Christensen. Han er begejstret over de nye muligheder:

”Jeg har svært ved at se nogle ulemper ved det her. Vi kommer problemerne med mindre skoler i møde, og vi gør samtidigt undervisningen mere spændende og up to date. Udfordringen bliver, at lærernes tekniske niveau er godt nok, men det bliver der arbejdet hårdt på,” siger han.

Lektor Bente Tobiesen Meyer ser også andre perspektiver end de økonomiske:

”Selvfølgelig er der nogen, der mener, at ny teknologi kan spare kroner, men der er også andre, som mener, det kan tiltrække nye forældre og elever, fordi de synesm, det er interessant, at der bliver satset på fx iPads."

Sikrer kompetencer til den globaliserede verden
Administrerende direktør i energiselskabet SE, Niels Duedahl ser store perspektiver i samarbejdet. Han håber, at forsøget kan udvikle sig, og at man kan gøre brug af gæsteundervisere og dermed styrke det faglige niveau, som senere kommer erhvervslivet til gode.

Se også

”Vi skal sikre, at vores børn får de rette kompetencer til at kunne agere i en globaliseret verden, hvor du kan bo i Varde, arbejde i Vejle og have kollegaer over hele verden. I en sådan situation vil brug af videokommunikation blive helt afgørende, og jo mere fortrolig du er med teknologien, jo bedre vil du kunne fungere på fremtidens arbejdsmarked,” siger han.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes