Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.05.12 13:28

Træk for serviceydelser til pensionister via pensionen

Der er ved at åbne sig en mulighed for, at kommunerne efter overgangen til Udbetaling Danmark kan få foretaget træk for serviceydelser til pensionister via pensionen.

Der er efter indgående drøftelser mellem ATP, Socialministeriet og KL ”fundet” et juridisk udgangspunkt for en overordnet løsningsmodel for, at kommunerne efter overgangen til Udbetaling Danmark kan få foretaget træk for serviceydelser til pensionister via pensionen.

Det juridiske udgangspunkt er en aftale-model, hvor borgeren skal give kommunen fuldmagt til træk i pensionen – og på den baggrund kan kommunerne videresende anmodning til Udbetaling Danmark om træk i pensionen.

KL og ATP går nu i gang med den nødvendige systemtilpasning, hvorefter vi regner med at kunne melde en løsning ud inden sommerferien. Det vil sige senest med udgangen af juni 2012.

Der vil blive tale om en alternativ løsning til den mulighed, kommunerne har i dag for træk af serviceydelser i pensionen, da den nye løsning naturligt skal tage højde for et nyt myndighedssplit. Derudover kræver det juridiske udgangspunkt en endelig godkendelse i Justitsministeriet, som ikke foreligger p.t.

Se også

Hvis du vil vide mere
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte projektchef Rasmus Edelberg på telefon 2327 0538 eller via mail rae@kl.dk.

Se også

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes