Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.09.12 13:19

Digital skoleindskrivning i Horsens når nye højder

Horsens Kommune har på det kraftigste opfordret til digital skoleindskrivning. Med informationsmateriale, hjælp og computere stillet til rådighed er det lykkedes at hæve selvbetjeningsgraden fra ca. 45 % til ca. 85 % på et år.

I Horsens forsøgte man sidste år med digital skoleindskrivning som et frivilligt forsøg. Dette var der omkring 45 % der benyttede sig af. I år har kommunen været mere offensive. Det har resulteret i, at mere end 8 ud af 10 børn er blevet indskrevet digitalt i børnehaveklassen.

Se også

”Vel vidende at vi i yderste konsekvens ikke kan tvinge nogen til at anvende den digitale løsning, har vi gjort det obligatorisk at lade indskrivningen ske digitalt,” fortæller souschef og pæd. adm. konsulent Erik Kjær Hansen.

Det har betydet, at kommunen i sit informationsmateriale til forældre udelukkende har præsenteret den digitale indskrivningsmulighed og det med stor succes. I forbindelse hermed har forældrene modtaget dokumentet ”Kom hurtigt i gang med indskrivning”, som er vedlagt som bilag til denne artikel. I forbindelse med den digitale indskrivning er der også link til pladsanvisning i SFO, som mange også har benyttet sig af.

Generelt har der været en positiv tilbagemelding fra borgerne. For de forældre, der ikke ønskede at benytte den digitale løsning, har hver skole haft et skema i skuffen, som forældre har kunnet benytte. Endvidere har personalet på skolerne været behjælpsomme i forhold til at guide de forældre, der havde problemer med den digitale løsning.

Se også

I Horsens Kommune har it-afdelingen været inddraget, idet de har stillet såkaldte it-kioskterminaler til rådighed, når skolerne har afholdt indskrivningsarrangementer. Det har betydet, man har kunnet indskrive sit barn i forbindelse med indskrivningsarrangementet. Derudover har der også været mulighed for at benytte sig af computere ved skolernes administration.

Erik Kjær Hansen fortæller, at der er en særlig fordel i forhold til at gøre indskrivningen digital. Det skyldes, at børnene er undervisningspligtige, og man derfor har en direkte henvendelseskanal og et overblik over, hvor mange børn det drejer sig om. Det betyder, at man har kontakt til alle.

Det er kun, når børnene skal indskrives i børnehaveklasse, at det sker digitalt, understreger Erik Kjær Hansen. Hvis der sker skoleskift i løbet af året, ønsker man direkte kontakt med forældrene, så man kan samarbejde om, og drøfte eventuelle behov for støtte i den nye klasse.

Se også

Horsens Kommune har udarbejdet forskelligt informationsmateriale til forældre. Dette er vedlagt som bilag.

For yderligere information kontakt Erik Kjær Hansen, souschef, pæd. adm. konsulent, telefon direkte: 76293027, mail: ekh@horsens.dk.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes