Indhold

23.06.15 14:15

Den nye Borger App

Den nye Borger App
Projekt BorgerApp skal hjælpe med de digitale muligheder og bliver nu gennemført i fem kommuner i Danmark. Her har man uddannet frivillige digitale ambassadører til at hjælpe andre borgere med BorgerApp'en.

Dem der kan selv, skal selv. Målet er klart i bestræbelsen på at få så mange som muligt til at bruge den digitale selvbetjeningsløsninger. I Thisted, Morsø, Favrskov, Høje Taastrup og Svendborg kommune har man uddannet et hold af Frivillige Digitale Ambassadører, som kan hjælpe andre borgere med de digitale løsninger som den nye BorgerApp indeholder.

”Frivillige i Svendborg har over en årrække ydet en stor indsats med kurser, uddannelse og hjælp til IT. Det er vi meget glade for siger digitaliseringskonsulent Lisbet Bogh Sønderby, Svendborg Kommune. Nu har 30 frivillige fra mange forskellige, lokale organisationer selv været på kursus og er blevet klædt på til at bruge den nye BorgerApp i deres undervisning.

Nu kan borgerne få adgang til en lang række af kommunens digitale tilbud på nettet, og borgerne kan få hjælp til at gennemføre løsningerne. Projektets mål er, at gøre det nemmere for borgere at bruge de offentlige digitale selvbetjeningsløsninger, samt at undersøge i hvilken grad borgere kan hjælpe andre borgere med digital selvbetjening gennem adgangen til brugervenlige hjælpemiddelsteknologier.

Borger App’en er et super værktøj, overskueligt og brugbart for de fleste. Det giver et hurtigt overblik, og spørgsmål kan blive besvaret med konkrete link og henvisninger til diverse ansøgningsskemaer osv., med ganske få klik”, siger Rasmus Gattrup, Beboerkonsulent i Den boligsociale Helhedsplan for Skovparken & Jægermarken.

Se også

BorgerApp’en, der både kan downloades til Adroid og IOS kan hentes i App-store og på GooglePlay, og er tilmed gratis.

De frivillige digitale ambassadører i Svendborg finder man hos
Seniorværkstederne, Seniorakademiet, Ældresagen, Svendborg Bibliotek, Kirkens Korshær Svendborg, Den boligsociale helhedsplan for Jægermarken og Skovparken og Sund lejerøkonomi i Svendborg samt CSV Sydfyn

Læs mere på Svendborgs hjemmeside HER

Se også

 

Se også

Annonce

Annonce

Annonce