Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.09.12 22:42

Bølge 3 og 4: KL opfordrer kommunerne til at tælle henvendelser

I 2013 skal KL, på vegne af kommunerne, lave en aftale med staten om, på hvilke områder digital selvbetjening skal være obligatorisk fra 2014 og 2015. Derfor opfordres kommunen til at tælle på en række ekstra opgaver i de forestående fælleskommunale tælleuger.

Borgerne skal fra 1. december 2012 sætte sig foran computeren, hvis de skal bestille et nyt sundhedskort hos kommunen. Sådan bliver det for flere og flere opgaver frem mod 2015. De to første bølger af opgaver, der bliver omfattet af ’obligatorisk selvbetjening’, er forhandlet på plads mellem KL og staten. I 2013 følger endnu en aftale, der indebærer, at endnu flere opgaver bliver digitale i 2014 og 2015.

For at sikre at bølgerne kommer til at indeholde de rigtige opgaver, er der behov for viden om, hvor mange henvendelser kommunerne modtager fra borgerne og virksomheder for en række opgaver. Derfor opfordrer KL kommunerne til at tælle på flere end de 35 opgaver, der har været en del af de fælleskommunale tælleuger indtil videre. Tælleugerne er en del af projektet KOMHEN 2.0. Helt konkret er der behov for viden om henvendelsesmønstre på 39 ekstra opgaver.

Nedenfor finder du det brev, som KL har skrevet til kommunernes borgerservicechefer. Det indeholder baggrunden for de ekstra tællinger og en vejledning, som skal hjælpe kommunens projektleder til at indsamle de ekstra data.

Efterårets tælleugerne finder sted fra den 22. oktober og tre uger frem. Der forventes deltagelse af mere end 80 kommuner.

Der afholdes fælleskommunale tælleuger to gange årligt som en del af KOMHEN-projektet.

Yderligere materiale

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes